Wiegjes

Een babywieg is een bed voor pasgeborenen tot 6 maanden. De kleine afmetingen van de wieg geven je kleine spruit een geborgen voel, waardoor je kindje gerust in slaap kan vallen. Ontdek ons assortiment en kies je favoriete model.

per pagina

1 Artikel

Lengte: 123 cm
Hoogte: 93 cm
Breedte/diepte: 68 cm
Babybed Billy - 60x120x93 cm - Terraroze

Stevige houten wiegen

Hoera, je bent zwanger! Waarschijnlijk denk je al aan de inrichting van de babykamer en wil je kwalitatieve kindermeubels aankopen om jouw kleine schat de perfecte start te bieden. Naast een duurzame babykamer raadt Emob jou alvast aan om een babywiegje te kopen dat je in jouw slaapkamer kan plaatsen. Op die manier is jouw kindje in het prille begin 's nachts altijd dicht in jouw buurt en kan hij veilig en comfortabel slapen. Emob biedt jou een selectie van stevige, houten modellen aan waarin jouw baby gegarandeerd als een engel zijn dagelijkse uurtjes slaap zal doorbrengen.

Toppers in het gamma zijn de eenvoudige, houten wiegen met verticale spijlen die gemakkelijk in iedere kamer geplaatst kunnen worden. De afmetingen van deze wiegjes voldoen perfect aan de vereisten die jouw baby de eerste weken heeft. Ze zijn geschikt voor een matras van 90 x 40 cm en kunnen maximaal een gewicht van 30 kg dragen. Alle modellen zijn vervaardigd in beuk, waardoor ze heel degelijk zijn. Daarnaast voldoen de gebruikte materialen aan de strengste Europese normen. De ruimte tussen de spijlen is klein, zodat het hoofdje van jouw baby onmogelijk geklemd kan raken. Ten slotte is de gebruikte lak op waterbasis waardoor jouw kleine wonder geen enkel risico loopt.

Traditionele wieg of bijzetwieg?

Als jonge mama of papa wil je jouw kleintje geen enkel moment uit het oog verliezen en altijd dicht bij je hebben. Je kan een gewone wieg in je slaapkamer plaatsen, maar je kan net zo goed kiezen voor een bijzetwieg. Dan ben je nog dichter bij jouw baby ’s nachts. Deze wiegjes kan je namelijk tegen je eigen bed plaatsen. Met de bijgeleverde bevestigingsriem maak je het bedje veilig vast aan jouw lattenbodem. De matrasbodem van onze bijzetwiegjes is verstelbaar op 9 verschillende hoogtes, zodat je de hoogte van het wiegje perfect kan aanpassen aan de hoogte van jouw bed.

Een bijzetwiegje is een veilige manier om samen met je kindje te slapen. Zoals je weet, wordt het afgeraden om je baby bij jou in bed te nemen. Een bijzetwieg vormt dan de ideale oplossing. Wanneer het wiegje aan jouw bed is vastgemaakt, kan je de zijkant van het wiegje laten zakken. Uiteraard kan je een bijzetwieg ook als gewoon wiegje gebruiken. De bijzetwiegjes worden steeds geleverd met 4 wieltjes zodat je ze gemakkelijk van of tegen jouw bed kan schuiven. Opgelet: de afmetingen van een bijzetwieg verschillen licht van die van een standaard wiegje (50 x 90 cm i.p.v. 40 x 90 cm).

Bestel vandaag nog jouw babywieg

Al onze wiegjes en bijzetwiegen zijn standaard op voorraad. Bestel nu jouw favoriete babywiegje en ontvang deze binnen enkele dagen bij jou thuis. Bestellen is veilig, gemakkelijk en bovendien zonder hoge verzendkosten. Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een wieg in plaats van een ledikant?

Het grote verschil tussen een wieg en ledikant is dat een wieg meer geborgenheid voor je baby biedt. Aangezien je jouw baby zo’n tijd in geborgenheid bij je gedragen hebt, voelt een wieg als een veilige haven. Een ledikant is groter qua formaat en kan voor jouw baby meer wennen zijn. Een wieg biedt dan een vertrouwd en comfortabel gevoel voor je kleintje. 

Waarop letten bij de aanschaf van een wieg?

Bij de aanschaf van een wiegje is het juiste formaat van groot belang. Daarnaast zijn de wanden van een wieg ook belangrijk. Het beste is om hier voor spijlers te kiezen die veel ademruimte bieden. Let daarnaast ook op de veiligheid van het wiegje en dat er geen scherpe randen aan zitten. Daarnaast kan je nog aandacht schenken aan het juiste matras en of de wieg de juiste stevigheid qua bodem biedt. Wanneer je bij de aanschaf van een wieg op deze onderdelen let weet je zeker dat jouw baby veilig en comfortabel kan slapen.

Hoe lang mag een baby in de wieg?

In principe is er geen harde eis voor hoe lang een baby in de wieg mag liggen. Wel is het zo dat het praktisch op een gegeven moment lastig wordt. Daarom wordt aanbevolen om jouw kleintje tussen de 3-6 maanden in de wieg te leggen. Daarna wordt hij of zij te groot en zal het wiegje vervangen moeten worden voor een ledikantje. 

Waaraan moet een wieg voldoen om veiligheid te bieden?

Om jouw baby maximale veiligheid te bieden is het belangrijk dat het wiegje in ieder geval 27,5 cm diep is en maximaal 90 cm lang. Daarnaast moet het matrasje goed in het wiegje liggen. Dit betekent dat aan de zijkanten van het matras minimale tussenruimte moet zitten zodat je kleintje niet onder het matras terecht kan komen. Wanneer je voor spijlers kiest moet de afstand tussen deze spijler tussen de 4,5 cm en 6,5 cm liggen zodat je baby niet vast komt te zitten tussen deze spijlers. 

Wat heb je nodig voor een wieg?

Voor het opmaken van een wieg heb je een aantal verschillende items nodig. Om te beginnen is een matras belangrijk. Daarnaast heb je ook een onderlegger en een dekentje en lakentje nodig. Ook belangrijk om in het wiegje te leggen is een molton onderlegger. Deze onderlegger absorbeert vocht wat je baby verliest en voorkomt dat het matras vocht schade oploopt. Om dat laatste te voorkomen is een luier uiteraard ook onmisbaar.