Montagetips

Maak het jezelf makkelijk met onze montageservice

Het grootste deel van onze meubels wordt als bouwpakket geleverd en moeten dus nog gemonteerd worden. Ben je geen Handige Harry? Of heb je geen tijd om je meubels te monteren? Dan kan je gebruik maken van onze montageservice. In dat geval dien je bij de gewenste levermethode de optie “met montage” aan te vinken. De bestelling wordt dan geleverd en geïnstalleerd door een gespecialiseerde meubelmonteur. Reken hiervoor wel op 2 à 3 weken bijkomende levertijd.

Wil je liever zelf aan de slag? Met deze tips kunnen we je op weg helpen om de meubels zonder stress in elkaar te zetten.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Zorg voor je begint te monteren voor een schone en overzichtelijke werkplek. Maak de ruimte vrij zodat je plaats genoeg hebt om te werken.

Pak alle dozen zorgvuldig uit en leg alle onderdelen voor je uit. Sorteer alle onderdelen en leg planken bij planken, schroeven bij schroeven en scharnieren bij scharnieren. Zo kun je straks overzichtelijk werken. Controleer of er geen onderdelen ontbreken of beschadigd zijn. Meldt eventuele schade snel aan onze klantendienst, bij voorkeur voor je het meubel in elkaar zet.

Leg het nodige gereedschap zoals schroevendraaiers, een (rubberen) hamer en waterpas klaar. Zo verlies je geen tijd met heen en weer lopen.

Tip: heb je geen waterpas? Tegenwoordig zijn er ook waterpas apps voor je smartphone.

Lees eerst de instructies

Het lijkt misschien niet nodig, maar toch is het een goed idee om allereerst de montage-instructies te lezen. Neem alle stappen door en kijk of je alles begrijpt.

Tip: de montagehandleidingen van onze producten zijn ook digitaal beschikbaar. Deze kun je op de productpagina, onder de afmetingen downloaden.

Gooi de verpakking niet meteen weg

Het lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar de verpakking van de meubels hou je best nog even bij.
Het karton kan je gebruiken om je vloer te beschermen tijdens de montage. Daarnaast bevatten de dozen vaak handige informatie bij eventuele problemen, zoals je bestelnummer en de artikelcode. Ook bij een eventuele retour heb je zo nog voldoende verpakkingsmateriaal om het product terug te zenden.

Veiligheid voor alles

Kleinere meubels zijn doorgaans snel en eenvoudig in elkaar te zetten, maar bij grotere en complexere meubelstukken schakel je best hulp in van een tweede persoon. Niet alleen gaat de montage dan vaak een stuk efficiënter, je vermijdt ook ongevallen bij het samenstellen van zware meubels.

Neem je tijd en wees voorzichtig. Nadat je meubels geleverd zijn, wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk in elkaar zetten. Maar als je te snel gaat, loop je meer kans om fouten te maken. Wees geduldig en herlees indien nodig de instructies. Wees ook voorzichtig bij het in elkaar zetten en gebruik bijvoorbeeld geen powertools als dit afgeraden wordt. Zo vermijd je dat je de meubels beschadigt tijdens de montage.

De final touch

Als je het meubel in elkaar gezet hebt, controleer dan even of deze mooi in evenwicht staat. Gebruik een waterpas om te kijken of je kast niet schuin staat en stel bij waar nodig.

Heb je een kast met deurtjes? Dan is het belangrijk om je scharnieren juist af te regelen.

Bekijk hieronder een aantal handige filmpjes die je op weg kunnen helpen. Ontdek op ons Youtube-kanaal nog tal van andere instructiefilmpjes.

Scharnieren afstellen

Installatie LED-strip

Hulp of advies nodig?

Heb je nog vragen over de montage van een product? Aarzel niet om ons te contacteren.

Tip: Onderaan elke productpagina kan je rechtstreeks jouw vraag stellen. Je hoeft alleen je vraag en contactgegevens in te vullen en wij weten meteen om welk specifiek product het gaat. We streven ernaar steeds zo snel mogelijk te reageren.