Swipe to the left

Blog

10 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een kleine slaapkamer

Door Emob 12 februari 2018 192 keer bekeken Geen reacties

Het is het lot van velen onder ons: een kleine slaapkamer inrichten. Gelukkig kan je ook van een kleine slaapkamer een gezellig plekje maken, zolang je je maar niet schuldig maakt aan deze 10 veelgemaakte fouten!

Fout 1: Een te groot bed

Slaap je meestal alleen? Dan heb je niet echt nood aan een tweepersoonsbed, toch? Een ruim eenpersoonsbed of twijfelaar biedt je meer dan plaats genoeg om comfortabel te slapen. In alle andere gevallen is een bed van 160 cm breed meestal voldoende. Met een te groot bed verlies je niet alleen kostbare ruimte, maar loop je ook sneller het risico om je hoofd te stoten tegen schuine wanden wanneer je onder het dak slaapt. Daarbij wordt aangeraden om rondom het bed minstens 50 cm vrij te houden om comfortabel te kunnen bewegen. Omdat alle kleine beetjes helpen om plaats te besparen in een kleine slaapkamer, kies je best ook voor een bed zonder hoofdbord. Dat zijn alweer enkele kostbare centimeters bespaard!

Fout 2: Staande lampen

Grote armaturen zijn sowieso een absolute no go in een kleine slaapkamer, maar had je er al bij stilgestaan dat ook staande lampen (te) veel plaats innemen? Een staande lamp mag dan wel gezellig ogen, je hebt ze helemaal niet nodig om je kamer goed te verlichten. Wandlampen zijn een even goed alternatief én vormen bovendien een plaatsbesparende oplossing. Wandlampen zijn ook de perfecte vervanging voor een nachtlampje en helpen je zo nóg meer plaats te besparen. Je hebt immers geen nachtkastje meer nodig om dat nachtlampje op te plaatsen.

Wandlampen

Fout 3: Een mengelmoes van opbergmogelijkheden

Een standaard slaapkamer bestaat doorgaans uit een bed, 2 nachtkastjes, een kleerkast en een commode. Op z’n minst. Vaak breiden we onze opbergmogelijkheden nog uit met enkele mooie mandjes hier en daar. Wanneer je een kleine slaapkamer moet inrichten, kies je echter beter voor 1 meubel dat meerdere functies vervult. In onze vorige blogpost vind je alvast enkele tips hoe je je kledingkast optimaal kan inrichten.

Fout 4: Geen inbouwkasten voorzien

Vaak heb je in een kleine slaapkamer nissen of hoekjes waarmee je weinig kan aanvangen. Het zou zonde zijn om deze plekjes onbenut te laten, zeker wanneer de beschikbare ruimte al zo beperkt is. Een inbouwkast die perfect op maat gemaakt is van deze hoekjes creëert extra opbergruimte en zorgt ervoor dat je alle ruimte zo optimaal mogelijk benut.

Fout 5: Geen gebruik maken van de ruimte onder het bed

Het wordt vaak vergeten, maar dikwijls kan je ook onder het bed nog heel wat spullen kwijt. En daarmee bedoelen we niet je verloren sokken of etensresten, maar wel een of twee lage opbergboxen die je onder het bed kan schuiven en waarin je bijvoorbeeld jouw beddengoed kan opbergen. Daarnaast kan je ook opteren voor een bed met geïntegreerde laden.

Tweepersoonsbed met lades

Fout 6: Alle muren wit verven

Toegegeven, wit doet een kamer vaak groter lijken. Maar wist je dat een accentmuur, en dan liefst in een iets donkerdere kleur, je slaapkamer meer diepgang geeft? Ja, óók kleine slaapkamers! Verf bij voorkeur de muur waartegen je je bed plaatst in een ander kleurtje. Deze muur wordt immers het snelst vuil. De andere muren en het plafond hou je gewoon wit.

Fout 7: Niet in de hoogte werken

Bij het inrichten van een kleine slaapkamer geldt: hang alles op wat je kan ophangen. Je creëert meer diepgang en karakter door met verschillende niveaus te spelen én je houdt de vloer verder vrij. Kies dus gerust voor een wandrek of een uitklapbaar bureautje. Zolang het geen plaats inneemt op het vloeroppervlak, kan het gerust allemaal!

Fout 8: Draaideuren

Heb je ervoor gekozen om je kledingkast te integreren in je slaapkamer? Kies dan zeker een met schuifdeuren. Draaideuren nemen immers plaats in wanneer je je kast wilt openen. En dat is plaats waarmee je verder niets kan aanvangen. Zonde, toch?

Fout 9: Het effect van een spiegel onderschatten

Het grote voordeel van een spiegel is al langer bekend. En nee, dan bedoelen we niet dat je jezelf erin kan zien. Waarmee we niet gezegd hebben dat dat ook geen ongelooflijk handig voordeel is ;-) Met een spiegel kan je namelijk de ruimte optisch vergroten. Erg handig in een kleine slaapkamer, niet? Om helemaal praktisch te zijn, kies je voor een kledingkast (mét schuifdeuren) die al is uitgerust met een spiegel over de hele lengte en breedte van de deur.

Kledingkast met schuifdeuren

Fout 10: Te veel decoratie

Tot slot wil je in een kleine slaapkamer, zoals in elke andere slaapkamer trouwens, graag tot rust komen. Een overdaad aan decoratie is dus een absolute no go als je gaat voor een ruimtelijk gevoel in jouw slaapkamer!

Tips voor een opgeruimde kledingkast

Door Ellemijn Van Puymbroeck 6 februari 2018 883 keer bekeken Geen reacties

De shopping queens onder ons zullen het wel herkennen: een kledingkast die langs alle kanten uitpuilt. Het kan pijn doen, maar soms is het echt wel nodig om wat plaats vrij te maken in je kast. Gooi nu niet overhaast de helft van je garderobe weg, maar denk vooral aan manieren om alles beter te organiseren. Hoe pak je dat nu slim aan? Wij delen graag onze tips met jou!

Werk per seizoen

Een eerste en misschien wel de belangrijkste tip: scheid je winter- en zomerkleren! De kledij die je niet meer nodig zult hebben in dit seizoen stop je in dozen en plaats je bijvoorbeeld op zolder, in de logeerkamer of in een andere kamer die weinig gebruikt wordt. Zo blijft er veel meer plek over voor de kleren die je écht nodig hebt op dit moment.


Veel kleren = sorteren!

Zorg ervoor dat je sorteert per type kledingstuk. Mandjes zijn ook absolute aanraders, je kan er namelijk al je kleine accessoires (riemen, dassen of handschoenen) netjes in opbergen. En een kleerkast met een lade is ideaal voor je ondergoed en sokken bijvoorbeeld. Geloof ons, je zal er heel wat tijd mee winnen! 's Ochtends heen en weer rennen en haastig je kledij bij elkaar sprokkelen, het wordt allemaal verleden tijd. You're welcome ;)


Tijd voor een nieuwe kleerkast?

Is jouw kledingkast nu echt wel te klein geworden? Of heeft-ie zijn beste tijd ondertussen gehad? Hoog tijd voor een nieuwe (ruime!) kast. We hoeven je niet te vertellen dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Wil jij een kledingkast met of zonder spiegel? Hoeveel deuren moet de kast hebben? Zoek je een kleerkast met een lade? Die vragen helpen je al een heel eind vooruit. Als we je een tip mogen geven, kies dan voor een model met schuifdeuren om wat plaats te besparen in je slaapkamer. Die draaien namelijk niet open en nemen dus veel minder ruimte in.

Vul aan met een commode

Is jouw kleerkast al piekfijn georganiseerd en nog niet aan vernieuwing toe, maar heb je nog steeds niet genoeg plek om al je kledij te bewaren? Een tweede kleerkast is er misschien wat over, niet? Dan kan je gewoon een commode toevoegen aan je slaapkamer. Een extra opbergmeubel met handige lades komt altijd van pas in de slaapkamer. Zo geef je je pyjama’s en andere kledingstukken die makkelijk op te vouwen zijn een mooi plekje. En niet te vergeten: je kan er leuke decoratie op uitstallen!

Originele alternatieven

Er zijn natuurlijk heel wat alternatieven om je garderobe netjes bij te houden. Wil jij graag je mooiste kledingstukken in de kijker zetten? Kies dan voor een groot kledingrek of voor hangroedes. Zo kan je jouw persoonlijke collectie mooi etaleren en tegelijk een duidelijk overzicht bewaren. Ten slotte zal een grote inloopkast de harten van echte fashionista’s sneller doen slaan. Wat kies jij?

How to: een industriële eetkamer inrichten

Door Emob 29 januari 2018 120 keer bekeken Geen reacties

Ben je helemaal gewonnen voor de industriële stijl? Dan moet je deze absoluut ook doortrekken in de eetkamer. De eetkamer is namelijk de centrale plek in huis, waar je samen met familie en vrienden gezellige momenten beleeft. De stijl en de sfeer van je eetkamer bepaalt dus ook voor een groot deel de stijl van de rest van je woning. Weet je niet goed waar begonnen om een industriële eetkamer te creëren? Met onze tips zetten we je graag op weg!

De basics: meubels met een industriële toets

We beginnen met de basis: meubels met een industriële toets die meteen de juiste toon zetten in de eetkamer. Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de materialen waaruit die meubelen gemaakt zijn. Met een combinatie van metaal en hout zit je altijd juist. Het kille metaal en het warme hout brengen elkaar mooi in evenwicht en zorgen voor een industriële en toch warme, uitnodigende sfeer, precies wat je zoekt in de eetkamer!

De eettafel & stoelen

Met dit in het achterhoofd, gaan we op zoek naar een eettafel met metalen frame en een houten tafelblad. Traditionele poten worden vervangen door een uniek(er) frame. Wat dacht je bijvoorbeeld van eettafel Multis, die met haar houten tafelblad en geometrische stalen poten de blikvanger wordt in jouw eetkamer? Ook eettafel Alec mag gezien worden. Deze tafel integreert zich perfect in zowel een industriële als moderne eetkamer. Wie helemaal gewonnen is voor de industriële stijl, zal ongetwijfeld zijn hart verliezen aan eettafel Glymur.

Eettafel Multis walnoot Eettafel Alec Eetkamer Glymur


Een ander materiaal dat de industriële sfeer uitademt, is beton. Moeilijk te integreren in je eetkamer, zeg je? Dan laten we je graag kennismaken met eettafel Delta. Met haar pure design, zwarte poten en tafelblad in betonlook laat ze jouw eetkamer in de industriële sfeer baden. Een echte aanrader!

Eetkamer Delta

Het is uiteraard de bedoeling dat je eetkamerstoelen in harmonie zijn met jouw eettafel en dus ook dezelfde stijl volgen. Absolute toppers zijn kuipstoelen met schuine, metalen pootjes. De ideale mix van stijl en comfort! Hieronder zie je een selectie van de Ralf-collectie. Meer kleurencombinaties en overige uitvoeringen vind je in onze shop!

Kuipstoel Ralf zwart

Dressoir & buffetkast

Een complete eetkamer bestaat naast een eettafel doorgaans ook uit een dressoir en een buffetkast. Ook hier geldt opnieuw de winnende combinatie van metaal en hout, of kan je opnieuw kiezen voor een meubel in betonlook. Omdat we in een industriële eetkamer de regels wel eens graag aan ons laars lappen, stellen we je graag een opbergrek met industriële toets voor als alternatief voor de klassieke buffetkast.

Opbergrek Celbridge Opbergrek Thinh

Industriële verlichting

Een industriële eetkamer heeft natuurlijk ook nood aan verlichting in dezelfde stijl. Echte toppers zijn fabriekslampen die je boven de eettafel hangt. Ook hier is metaal opnieuw van de partij. Wat dacht je van onderstaande pareltjes om je eettafel te verlichten? Ook een industriële tafellamp op je dressoir vormt een mooie aanvulling op jouw eetkamer en zorgt voor wat extra sfeerverlichting. Ideaal tijdens een romantisch dinertje!

Hanglamp Industry Hanglamp Straight 6 lampen

Hanglamp Straight 3 lampenTafellamp CopperGeniet van de rust in een landelijke slaapkamer

Door Emob 23 januari 2018 759 keer bekeken Geen reacties

We houden er toch allemaal van om eropuit te trekken naar het platteland en te genieten van de stilte en de mooie uitzichten, niet? Even de drukte en de stress van de stad inruilen voor kalmte, rust en gezelligheid. Maar helaas is het niet evident om permanent op het platteland te wonen. Daarom wordt een landelijk interieur in de stad steeds populairder. Inderdaad, je kan dus gewoon zelf je eigen landelijke stijl creëren in huis, zo hoef je niet meer naar het platteland te reizen om te kunnen ontsnappen aan een stressvolle omgeving. In dit artikel geven we enkele nuttige tips mee voor de inrichting van een landelijke slaapkamer.

Welke kleuren gebruik je?

Begin met de kleur van de muren te bepalen. Aangezien je slaapkamer een plek is waar je volledig tot rust wilt komen, kies je best voor de basiskleuren grijs, wit, beige of bruin. Die neutrale kleuren zorgen voor een serene sfeer en zijn bovendien tijdloos. In een landelijke slaapkamer worden ze vaak gecombineerd met warme kleuren, zoals okergeel of olijfgroen. Je kan kleurelementen toevoegen in de vorm van decoratie, maar je kan ook perfect kiezen voor een accentmuur.

Natuurlijke materialen

Hout, hout en nog eens hout. Het populaire materiaal is altijd een succes, in eender welke stijl. In een landelijke slaapkamer mag het dus ook niet ontbreken. Een parket past bijvoorbeeld perfect binnen een landelijk interieur en straalt meteen warmte uit. Een vloer uit steen is ook een uitstekende keuze. Kies robuuste houten meubels uit, waarbij de natuurlijke vorm van het hout duidelijk terugkomt in het ontwerp. Combineer ze met landelijke white wash meubelen voor een zachter geheel.


Slapen in landelijke stijl

Het belangrijkste meubel in de slaapkamer is zonder twijfel het bed. Kies voor een bed met een sierlijk uitgesneden houten hoofdbord of een gecapitonneerd hoofdeinde. Het juiste bedlinnen is bovendien cruciaal voor een geslaagde landelijke look. Ga voor lichte kleuren en gebruik niet te veel prints. Wat je wel in overvloed mag gebruiken, zijn zachte kussentjes en plaids. Zo maak je van je bed een superknus en romantisch plekje.

Rustieke decoratie

Om een elegante en charmante landelijke slaapkamer te creëren, is het belangrijk dat je die op de juiste manier aankleedt. Denk aan nostalgische accessoires, zoals fotokaders, aardewerk of oude meubeltjes. Om de slaapkamer een warm gevoel te geven, is een vloerkleed een absolute must have. Het is ook altijd leuk om dierenhuiden toe te voegen. De echte sfeermaker die je niet mag vergeten, is natuurlijk de verlichting. Heb je het graag wat extravagant? Dan kan een luchter een prachtige aanvulling zijn in je landelijke slaapkamer. Voor een ingetogener effect kies je bijvoorbeeld voor een hanglamp en leuke wandlampjes voor aan de muur boven het bed. Als je de lampen kunt dimmen, is dat zeker een pluspunt. Werk het geheel ten slotte af met wat kaarsjes hier en daar, zo ontstaat de landelijke slaapkamer van jouw dromen!


Zitmeubelen voor subliem comfort in elke ruimte

Door Emob 15 januari 2018 778 keer bekeken Geen reacties

Een groot deel van onze vrije tijd brengen we al zittend door. Om die tijd in het grootste comfort door te brengen, stellen we je graag enkele zitmeubelen voor die onmisbaar zijn in jouw interieur.

Zitmeubelen voor de woonkamer

Wanneer je na een vermoeiende dag op het werk of op school thuiskomt, staat in de zetel naar tv kijken met stip op nummer 1 als ontspannende activiteit om een weekdag af te sluiten. Een ruim bankstel is dus onmisbaar om met het hele gezin naar je lievelingsprogramma’s te kijken. Of om gewoon lekker languit even uit te blazen van alle inspanningen van de werkdag. Voor een optimaal zitcomfort raden we je een bankstel met relaxfunctie aan. Een variant op het klassieke bankstel is de hoekbank, die je extra veel zitplaatsen biedt. Ook bij een hoekbank behoort een relaxfunctie trouwens tot de opties.

Bankstel

Wil je jouw woonkamer extra gezellig maken, of wil je extra zitplaatsen creëren, dan zijn er nog tal van andere zitmeubelen die je kan integreren waar je misschien nog niet eerder aan gedacht had. Zo creëer je met een afzonderlijke fauteuil een blikvanger in je woonkamer, en al helemaal als deze een compleet andere kleur of stijl heeft dan de rest van je meubelen. Ook een poef kan een vrolijk accent toevoegen aan je interieur.

Zitmeubelen voor de eetkamer

’s Morgens aan het ontbijt, ’s middags tijdens de lunch, ’s avonds tijdens het avondmaal, tijdens etentjes met vrienden… in de eetkamer wordt heel wat gegeten en gezeten. Een snelle hap of uitgebreide maaltijd? Jouw comfort wordt verzekerd dankzij een eetkamerstoel met zachte vulling.

Eetkamerstoelen

Zitmeubelen voor het bureau

Werk je van thuis uit? Of zit je vaak met je neus in de studieboeken? Dan weet je als geen ander dat een ergonomische bureaustoel een must is. Kies een exemplaar dat je lichaam goed ondersteunt en neem daarnaast ook een goede zithouding aan om rug- en nekklachten te vermijden.

Zitmeubelen voor de slaapkamer

Het klinkt contradictorisch, een zitmeubel in de slaapkamer. Want daar hoort toch een bed?! Uiteraard, maar ook een stoel waarover je je kleding voor de volgende dag kan draperen, vinden wij ontzettend handig! Of om ’s morgens je kousen aan te trekken ;-) In de logeerkamer is een slaapbank dan weer heel erg praktisch. Wanneer er iemand komt logeren, transformeer je dit zitmeubel in geen tijd in een ruim bed. En wanneer deze ruimte niet door derden wordt ingepalmd, kan je er zelf nog een andere functie aan geven dankzij de bank die maar weinig ruimte inneemt. Wat dacht je van een hobby- of strijkkamer?

Slaapbank

Zitmeubelen voor de tuin

Het lijkt nog zo veraf, maar net daarom dwalen onze gedachten zo vaak af naar mooi weer dat ons toelaat om lekker buiten te vertoeven in de tuin of op het terras! Gezellig rond de tuintafel of even tot rust komen in de loungeset, heerlijk toch! Wie helemaal tot rust wilt komen, kiest natuurlijk voor een ligbed met dik, zacht kussen. Je merkt het, zitmeubelen zijn niet enkel voorbehouden voor binnen!

Loungeset Dimaro

Zitmeubelen voor de kleinsten onder ons

Ook aan het comfort van onze oogappels wordt heel veel tijd, aandacht en zorg besteed. Heel wat zitmeubelen worden dan ook speciaal op kindermaat gemaakt. Denk maar aan kindertafels- en stoeltjes, zitzakken en zelfs kindertuinmeubilair! Wanneer je een nieuw zitmeubel aanschaft, vergeet dan zeker ook niet de kleinsten onder ons!

Leuke ideeën voor een moderne badkamer!

Door Emob 8 januari 2018 3779 keer bekeken Geen reacties

De badkamer is een plek waar jouw welzijn primeert en moet uitnodigen tot totale ontspanning! De ruimte moet voornamelijk comfortabel zijn, maar natuurlijk ook wat extra cachet toevoegen aan je interieur. Bij Emob zijn we grote fan van moderne badkamers met meubelen die bij elk interieur passen. Wil je jouw badkamer inrichten of een nieuwe look geven, maar heb je niet veel inspiratie? Dan vind je hier de nodige hulp!

Salle de bains moderne

Kies voor natuurlijke materialen

Ga voor natuurlijke materialen, zoals gewaxt beton, massief hout of natuursteen. Je kan deze materialen in de badkamer integreren aan de muur, op de vloer of aan het plafond voor een ultra design uitstraling. Meubels in hout zorgen bovendien voor een warm en een zen gevoel in je badkamer.

Ga voor vrijstaande meubelen

Vrijstaande badkamervoorzieningen zijn niet meer weg te denken uit de moderne badkamers. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk een elegant vrijstaand bad, maar je ziet bijvoorbeeld ook meer en meer opzetwastafels en wastafelzuilen. En laten we natuurlijk de inloopdouche niet vergeten! Een leuke trend in een moderne badkamer is trouwens een spiegel versierd met ledlampjes.

baignoire ilôt

Om al je handdoeken, schoonheidsproducten en andere spullen netjes te bewaren, heb je natuurlijk ook wat opbergruimte nodig. In een moderne badkamer staat de combinatie van esthetiek en functionaliteit dan ook centraal. "Zwevende" kasten zonder pootjes zorgen bijvoorbeeld onmiddellijk voor een moderne look. Lage onderkasten en smalle kolomkasten nemen weinig plek in terwijl ze je toch voldoende opbergruimte bieden. Een absolute must have: een verwarmd handdoekenrek. Dit handige item warmt niet alleen je hele badkamer op, maar zorgt er ook voor dat je je in een zachte, warme handdoek kan induffelen als je uit de douche of uit het bad stapt, heerlijk toch? Een vleugje luxe kan zeker geen kwaad!

Salle de bains moderne blanche

Neutrale kleuren

De meest voorkomende kleuren in een moderne badkamer zijn neutrale tinten, zoals wit, zwart, beige en taupe. We raden je aan om met contrasten te spelen en zo een badkamer te creëren die je dag na dag weer zal verbazen. Met een badkamer in zwart-wit scoor je ongetwijfeld!

Wanneer je aan de renovatie of inrichting van je badkamer begint, is het belangrijk om het volgende telkens in gedachten te houden: een badkamer moet een ontspannende ruimte zijn waarin je volledig tot rust kan komen. Kies dus voor trendy meubelen, maar vergeet nooit het belang van comfort!

Een goedkope keuken? Het kan!

Door Emob 2 januari 2018 3186 keer bekeken Geen reacties

De keuken is een van de ruimtes in huis waar we het meeste tijd doorbrengen. Maar een keuken inrichten is niet eenvoudig: het is belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over de inrichting, dat je keuken praktisch is en dat je over voldoende opbergruimte beschikt. Wil je jouw droomkeuken samenstellen zonder hieraan een fortuin uit te geven? Ideaal! De keukens in ons gamma koop je namelijk voor een prikje. Alle meubelen zijn gemaakt van spaanplaat, een goedkoop maar degelijk en stevig materiaal dat bovendien gemakkelijk schoon te maken is. Ontdek hier hoe je op een goedkope manier een mooie keuken samenstelt!

Kleine keuken? Kies voor een kitchenette

Het eerste waarmee je rekening moet houden wanneer je nieuwe keukenmeubels uitkiest, is uiteraard de beschikbare ruimte. Is deze eerder beperkt? Dan vormt een kitchenette de perfecte oplossing. Een kitchenette is een miniversie van een traditionele keuken. Je beschikt er over alles wat je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden. En door voor zo'n kleine keuken te kiezen, bespaar je bovendien heel wat geld! In onze shop vind je kitchenettes met een modern design die beschikbaar zijn in verschillende kleuren. Zo kan je de ruimte opfleuren met een rode of auberginekleurige kitchenette. Wie het liever neutraal houdt, kiest voor zwart, grijs of wit.

Kitchenette Jazz

Stel zelf je keuken samen

Heb je meer plaats ter beschikking, dan kan je natuurlijk kiezen voor een traditionele, volledig uitgeruste keuken. Stel je graag zelf je keuken samen door verschillende keukenkasten te combineren of maak je het jezelf gemakkelijk en kies je voor een complete keuken die reeds voor jou is samengesteld? Ga je voor de eerste optie, dan kan je kiezen tussen een spoelbakkast, een ovenkast, een kolomkast en heel wat boven- en onderkasten om je keuken te vervolledigen. Daarnaast kan je je keuken nog vervolledigen met bijvoorbeeld een buffetkast. Zo kan je heel eenvoudig de keuken samenstellen die volledig beantwoordt aan jouw wensen. Wist je trouwens dat je bij Emob een leuke korting krijgt wanneer je er jouw keuken samenstelt? ;)

Smoothy Oak

Goedkope keukentafel en -stoelen

Nadat je je keukenkasten hebt gekozen, is het nu tijd om een bijpassende tafel en stoelen uit te kiezen! Niks aangenamers dan je heerlijke maaltijd in alle comfort te nuttigen aan een mooie tafel, toch? Hou bij het kopen van een keukentafel steeds rekening met de beschikbare ruimte in je keuken. Hou dus niet alleen rekening met de afmetingen van de tafel, maar ook met de vorm. Een rechthoekige tafel biedt je heel wat ruimte terwijl een ronde of vierkante tafel zich beter leent voor een gezellig gesprek met vrienden of familie. Heb je een keukeneiland of een hoge bartafel? Dan zijn barkrukken onmisbaar!

Bartafel Marc

Enkele tips

 • Voeg enkele open rekken toe om de ruimte te vergroten. Je kan er ook enkele persoonlijke spullen uitstallen zoals je mooiste servies, decoratie of enkele fotokaders om wat karakter aan jouw keuken toe te voegen.
 • Heb je geen keukentegeltjes tegen de keukenwand? Muurstickers kunnen ook heel handig zijn om de muur achter de kookplaat te beschermen tegen spatten. Ze zijn bovendien veel goedkoper dan de klassieke tegels!
 • Wil je jouw keuken een make-over geven? Een likje verf op de keukenkastjes kan wonderen verrichten!


Een spiegel voor elke ruimte in je interieur

Door Emob 26 december 2017 118 keer bekeken Geen reacties

Nu we volop in de feestperiode zitten, worden er weer duchtig feestoutfits gekozen, gepast en gekeurd. En wat is essentieel om je keuze te maken? Een grote spiegel, natuurlijk! Wij zetten alvast onze favorieten op een rijtje.

Een spiegel in de slaapkamer

Het meest praktische exemplaar is volgens ons ongetwijfeld de spiegel die in je kledingkast werd ingewerkt. Hier zijn heel wat voorbeelden van te vinden. Bij de meeste kledingkasten wordt de spiegel aangebracht op de buitenkant van één van de deuren. Je vindt zelfs kledingkasten waarbij de spiegel werd aangebracht over de volledige lengte en zelfs breedte van de kast, zodat je je outfit tot in het kleinste detail kan checken.

Kledingkast met schuifdeuren en spiegel Witte kledingkast met spiegel

Heb je geen kledingkast met ingewerkte spiegel? Dan zorg je daar gewoon zelf voor! Met een minimum aan DIY-skills en wat lijm bevestig je zelf een spiegel aan de binnenkant van je kastdeur, bijvoorbeeld. Je kast kan nog netjes dicht, ziet er net hetzelfde uit maar jij hebt er toch een belangrijke aanwinst bij: je spiegel!

Een spiegel in de hal

Een feestoutfit is niet compleet zonder de gepaste schoen of pump! Staat jouw schoenencollectie ook verzameld in de hal in een handige schoenenkast en doe jij je schoenen dus pas aan net vóór je vertrek? Ook dan wil je jouw volledige outfit nog snel eens checken natuurlijk. Een schoenenkast met spiegel is dan wel heel handig. De spiegel wordt vaak aangebracht over de volledige lengte en breedte van de kast, waardoor je dus in één oogopslag je outfit kan keuren.

Schoenenkast Beton met spiegel Schoenenkast Penny met spiegel

Een spiegel(kast) in de badkamer

Onmisbaar is ook een spiegelkast in de badkamer. Deze kast hang je boven je wastafel en leent zich dus perfect om je op te maken. Vaak is in een spiegelkast ook een lamp geïntegreerd zodat je jouw feestmake-up in de beste omstandigheden kan aanbrengen, én achteraf checken natuurlijk!

Spiegelkast badkamer

Een spiegel in de woon- of eetkamer

Je ziet ze vaak terugkeren en ook wij blijven fan: de spiegel boven het dressoir in de eetkamer of woonkamer. Ze dienen niet alleen als decoratie of om de ruimte groter te doen lijken, maar zijn ook ideaal om even een snelle blik te werpen op je make-up of kapsel voor je de deur uitgaat. Deze spiegels hebben vaak een opvallende omlijsting die de stijl van de spiegel en bij uitbreiding je interieur bepaalt. Schenk hier dus voldoende aandacht aan alvorens je besluit tot een aankoop over te gaan. Het is namelijk de spiegel in huis die je het meeste zal zien en waarin je waarschijnlijk ook het meeste zal kijken :-)

Spiegel Outfit Spiegel Warren Light


Hoe kies je de juiste eetkamermeubelen?

Door Emob 18 december 2017 173 keer bekeken Geen reacties

Als we je vertellen dat de eetkamer een van de belangrijkste ruimtes in huis is, kijk je daar wellicht niet van op. Of je nu een avondje met vrienden of familie doorbrengt, gezelschapsspelletjes speelt met de kids of rustig de krant leest, hier wordt er echt geleefd. En een lekkere maaltijd smaakt toch veel beter als je die kan opeten in een prachtige eetkamer? Daarom is het belangrijk de nodige aandacht te besteden aan de zoektocht naar de juiste eetkamer meubelen. Wij helpen je graag met enkele tips!

Kies voor een duurzame eettafel

Eettafels bestaan in verschillende vormen, afmetingen en prijscategorieën. Wat de vorm betreft, hebben alle soorten hun eigen voor- en nadelen. Ronde en vierkante eettafels zijn bijvoorbeeld heel gezellig en handig voor groepsgesprekken, omdat iedereen erbij betrokken wordt. Een traditionele rechthoekige tafel biedt je dan weer meer plaats. En een ovale eettafel combineert ten slotte de voordelen van een ronde en rechthoekige tafel. Let er zeker op dat je tafel uit duurzaam materiaal vervaardigd is en makkelijk schoon te maken is, want laat ons eerlijk zijn, je zal er af en toe op morsen... Wil jij hele trendy eetkamermeubels? Kies dan voor een moderne tafel met glazen tafelblad.

Een praktische dressoir is een must have

Een dressoir is traditioneel een lage kast die je heel wat opbergruimte biedt, bijvoorbeeld voor je servies, servetten en tafelkleden. Aangezien dit eetkamermeubel laag van vorm is, is het ideaal om vazen, fotokaders of andere decoratieartikelen op te plaatsen. Wil je graag ruimte om ook kleinere spullen netjes een plaatsje te geven, kies je best voor een exemplaar met een lade.

Vitrinekasten: show them what you got

Pronken met je lievelingsdecoratie of trofeeën? Daarvoor is een vitrinekast het eetkamermeubel bij uitstek. Vitrinekasten zijn hoge kasten die grotendeels bestaan uit glas en zijn echte blikvangers in je interieur. Ze nemen bovendien minder oppervlakte in op de vloer dan een dressoir.

Buffetkasten om op te bergen en uit te stallen

Een buffetkast is een combinatie van opbergkastjes met deurtjes en legplanken en open vakken. Soms zijn de deurtjes van glas, zodat je hierachter ook wat mooie objecten kan uitstallen. De perfecte combo van verstoppen en tentoonstellen dus!

Comfortabele stoelen

Bij de keuze van je eetkamerstoelen speelt comfort natuurlijk een belangrijke rol. Als je een gezellig etentje organiseert met je vrienden of familie, is het de bedoeling dat iedereen de hele avond op zijn gemak kan blijven zitten. Als jouw droomstoelen er ontzettend leuk uitzien, maar best wat zachter zouden kunnen aanvoelen, dan kan je er simpelweg een sierkussentje aan toevoegen. Zo wordt het aangenamer zitten en geef je de stoelen ook nog eens een upgrade! Heb je trouwens al eens aan een zitbank gedacht? Banken zijn een origineel alternatief voor traditionele stoelen en ze ogen zeer stijlvol in je eetkamer.


Complete eetkamers

Sommige mensen houden meer van een mix van verschillende stijlen, anderen verkiezen dan weer een set eetkamer meubels van dezelfde collectie. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan zijn onze complete eetkamers iets voor jou. De sets bestaan uit een eettafel, salontafel, tv-meubel en verschillende opbergkasten. Bovendien geniet je van een korting als je een complete keuken samenstelt bij Emob ;)

Doe inspiratie op voor onze Facebookwedstrijd!

Door Emob 15 december 2017 1006 keer bekeken Geen reacties

De feestdagen komen dichterbij, dus het is bijna cadeautjestijd! Op het einde van de cadeautjesjacht ben je vaak heel wat centen kwijt, daarom wil Emob jullie helpen. Wij organiseren namelijk een wedstrijd waarmee je een artikel naar keuze kan winnen van maximaal €75 dat je vervolgens aan iemand cadeau doet. Nog niet deelgenomen? Geen paniek, deelnemen kan nog tot 23 december! Kan je wat inspiratie gebruiken om een product uit onze webshop te kiezen? In deze blog sommen we leuke en handige artikels op die je aan deze prijs kunt verkrijgen. Wedden dat jij indruk zal maken met je cadeautje?

Voor baby's (en ouders)

 • Digitale babyfoon Alecto DBX-57 € 45,95

 • Vilten verzorgingstas € 64,95

 • Matras Poly Luxe 60x120cm € 49,00

 • Kinderstoel Kubus € 69,00

Voor de kids

 • Kinderbed Olga 90x200cm - natuur € 69,00

 • Tipi kledingrek voor kinderen € 59,00

 • Springkoe - wit € 24,95

 • Opbergmeubel Winnie de Poeh € 45,00

 • Bureau Alberto € 65,00

 • Dubbelzijdig schoolbord Paw Patrol € 75,00

 • Zitzak Optilon € 74,95 - in verschillende kleuren te verkrijgen

 • Plafondlamp Little Zoo € 59,95

 • Picknicktafel Nicki € 44,95

  Voor volwassenen

  • Vuurkorf Modern Ronda € 49,00

  • Bijzettafel Jasper ø50 cm € 59,00 - wit of grijs
  • Schoenenkast Carini 2 laden – eik of wit € 59,00
  • Tv-meubel Amber € 75,00

  • Salontafel Klara - eik/wit of volledig wit € 69,00

  • Tafellamp Tescarle - zwart € 69,00

  • Archiefkast Tower € 65,00 - in verschillende kleuren te verkrijgen

  • Kapstok Barberry € 49,00
  • Dekbed Basic 4 seizoenen - 140x200cm € 44,95 / 200x200cm € 59,95 / 240x220cm € 74,95

  • Dekbedovertrek Bed - 200x220 € 49,95 / 240x220 € 57,95

  • Tapijt Tango 120x170 € 55,00 - in verschillende kleuren te verkrijgen