Een kleine slaapkamer slim inrichten: enkele tips

Kleine slaapkamer inrichten
7 juli 2021 7 view(s)

Een kleine slaapkamer slim inrichten: enkele tips

Een gigantische slaapkamer is jammer genoeg niet voor velen van ons weggelegd. Vaak moeten we het doen met een kleinere ruimte. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, een kleine kamer is namelijk supergezellig. En als je de juiste keuzes maakt en goed nadenkt over de inrichting van je kamer, kan je zelfs van de allerkleinste ruimtes een prachtige plek maken. Hoe begin je eraan? Wij geven je graag enkele handige tips en tricks om je te inspireren. Veel succes!

Mirror, mirror on the wall

Ze hebben niet alleen een belangrijke decoratieve waarde, spiegels hebben ook een andere belangrijke functie: ze creëren een optische illusie die de kamer er veel groter laat uitzien. Bovendien reflecteren ze het daglicht ook nog eens, waardoor de kamer er klaar uitziet. Ze zijn dus absolute must haves als jij over een kleine kamer beschikt.

Spiegel slaapkamer

Slaap in de hoogte

Als je je bed in de hoogte plaatst, kan je gebruikmaken van de ruimte onder het bed. Zet er bijvoorbeeld een commode, een boekenkast of een bureau onder. Zo kan je kledij en allerlei andere spullen opbergen en heb je tegelijk een plek om aan te werken. Hoe meer je in de hoogte plaatst, hoe meer andere meubels je eronder kan plaatsen en hoe meer plaats je dus bespaart elders in de slaapkamer.

Decoreer de muren

Planten, fauteuils, bijzettafeltjes of design meubels: ze staan allemaal ongelooflijk mooi in je huis, maar in een kleine kamer is het net belangrijk dat je zo weinig mogelijk deco-items op de vloer gaat plaatsen. Integendeel, het is veel slimmer om met de muren aan de slag te gaan. Er zijn heel wat mogelijkheden om er de aandacht op te vestigen, denk maar aan leuke canvassen, fotolijsten, schilderijen of zelfs muurstickers.

Een voetenbank

Wat dacht jij van een voetenbank aan het uiteinde van je bed? De bankjes ogen niet alleen heel stijlvol, ze bieden je ook wat extra plaats om bijvoorbeeld boeken, je laptop of je outfit voor de volgende dag op te leggen. En dat terwijl de meubels zelf slechts heel weinig plek innemen.

Bedbank

Behoud ook een leeg hoekje

Voorzie de nodige decoratie die jouw persoonlijke smaak reflecteert, maar zorg ervoor dat de kamer niet propvol oogt. Als je bezig bent met je muren te decoreren, laat dan zeker een stukje open. Dat zal het evenwicht bewaren in de ruimte en zorgt ervoor dat de sfeer niet te druk wordt.

Wandplankjes

Opbergruimte is onmisbaar in een kleine slaapkamer. Probeer dus overal waar je kan plekjes te voorzien waar je spullen in kwijt kan. Een leuke en handige manier om dat te doen, is door te kiezen voor wandplankjes. Hierop kan je kleinere spullen een leuk plekje geven zonder ruimte te verliezen. Als je een kast op de vloer plaatst, zou je heel veel kostbare ruimte verliezen en dat is dankzij een wandplankje niet het geval.

Wandplanken