Welke woonkamermeubels zijn onmisbaar?

Woonkamermeubels
16 augustus 2021 16 view(s)

Welke woonkamermeubels zijn onmisbaar?

De woonkamer is het hart van je woning. Het is de plaats waar je mensen ontvangt en waar je ’s avonds heerlijk ontspant terwijl je naar je favoriete programma kijkt, bijvoorbeeld. Heb je net een nieuw huis of appartement gehuurd of misschien zelfs wel gekocht? Of wil je je woonkamer een volledige make-over geven? Doe dan eerst wat inspiratie op om te kijken in welke stijl je jouw woonkamer wilt inrichten. Schuim Pinterest af, maak een moodboard en loop langs bij verschillende interieurwinkels om inspiratie op te doen. Wanneer je de stijl bepaald hebt, kan het shoppen beginnen! We geven je in deze blog graag een shoppinglijstje mee met de meubels die onmisbaar zijn in jouw woonkamer – of die je gewoon heel erg graag wilt hebben!

1. Een comfortabel bankstel

Een zitbank is het eerste meubel waaraan we denken als we de woonkamer inrichten, en uiteraard ook het belangrijkste! Kies je zitbank in functie van de grootte van je woonkamer, de grootte van je gezin en eventueel ook van de hoeveelheid bezoek dat je verwacht te ontvangen. Wie veel plaats beschikbaar heeft, kan kiezen voor een hoekbank. Die geeft jouw woonkamer meteen heel wat extra uitstraling, zeker wanneer je kiest voor een salon in lederlook. Werk af met een mooie plaid die je achteloos over de rugleuning drapeert en enkele comfortabele sierkussens.

2. Een mooie salontafel

Een ander onmisbaar meubel in de woonkamer is natuurlijk de salontafel. Het is het meubel bij uitstek om je afstandsbedieningen en drankjes op te plaatsen. Enkele stijlvolle decoraties maken het geheel af.

3. Een praktisch tv-meubel

De tv is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze woonkamer. Sommigen kiezen ervoor om deze aan de muur te bevestigen, anderen plaatsen hem liever op een praktisch tv-meubel dat tegelijkertijd plaats biedt aan jouw digicorder en dvd-speler, bijvoorbeeld. Vaak is een tv-meubel ook uitgerust met enkele laden waarin je dvd’s en andere kleine spulletjes kan bewaren.

4. Accessoires

Uiteraard is je woonkamer nog niet af met enkel een salon, salontafel en tv-meubel. Om het geheel wat gezelliger te maken en aan te kleden, kies je best nog voor een aantal kleinere meubels en accessoires. Zo komt een ladekast handig van pas om allerlei kleinere spullen op te bergen en zo je woonkamer opgeruimd te houden. Ook een bijzettafeltje kan heel praktisch zijn, of maak er een decoratief element van door er een mooie plant op te plaatsen.

Een poef zorgt niet alleen voor extra comfort in de zetel als voetensteun, maar ook voor een extra zitplaats wanneer je veel bezoek over de vloer krijgt. Kranten en magazines krijgen een plaatsje in een magazinehouder. Een tapijt zorgt dan weer voor extra gezelligheid (en warme voeten), terwijl een schilderij, een mooie fotokader of een spiegel aan de muur je woonkamer een persoonlijke toets geeft. Wie graag origineel uit de hoek komt, kan de muren decoreren met een leuke muurtekst of een grote muursticker. Héél trendy en spotgoedkoop!