Tips om je woning goedkoop in te richten

Kunstlederen eetkamerstoelen
15 juli 2021 24 view(s)

Tips om je woning goedkoop in te richten

Wat is er leuker dan je eigen stekje inrichten? Om inspiratie op te doen, begint de zoektocht meestal bij meubelwinkels in de buurt. Zo kan je immers snel veel meubels bekijken en prijzen vergelijken. Maar laat het daar vooral niet ophouden. Het loont immers vaak de moeite om de meubels die je op het oog hebt ook in online meubelwinkels te bekijken. Meestal vind je ze daar veel goedkoper dan in de fysieke meubelwinkels. 

Er zijn echter nog meer manieren om jouw woning budgetproof in te richten. We sommen er enkele voor je op.

Kies voor multifunctionele meubels

 Multifunctionele meubels zijn ideaal om je woning spaarzaam in te richten. Je combeert er twee of meerdere meubelstukken mee waar je slechts één prijs voor betaalt. Bovendien bespaar je er niet alleen geld, maar ook plaats mee. Zeker in kleine ruimtes of in de kinderkamer, bijvoorbeeld, komen zulke multifunctionele meubels zeker van pas. Zo is een slaapbank ideaal in een studio of in de tienerkamer, en past een halfhoogslaper met bureau perfect in de kamer van je zoon of dochter.

Hoekbank Brenda met slaapbank & opbergruimteHalfhoogslaper met bureau Bonny 91 - blauw

Einde voorraad = goedkope meubels scoren

Meubelwinkels, online of fysiek, hebben vaak een reeks producten die ten einde voorraad zijn. Die worden vaak sterk afgeprijsd verkocht. Hoewel de keuze beperkter is, kan je zo echte pareltjes scoren. Wist je dat Emob ook zijn eigen outlet heeft?

Less is more

Hoewel decoratie je interieur echt die final touch kan geven, is het niet noodzakelijk om je interieur van veel decoratie te voorzien. Hier is de gouden regel less is more steeds van toepassing. Bepaal op voorhand welke muur of welke kast wel wat decoratie kan gebruiken en ga pas dan gericht op zoek. Zo weet je precies wat waar hoort en kan je al heel wat besparen doordat je niet lukraak decoratie koopt die je achteraf geen vast plaatsje kan geven.

In plaats van decoratie kan je trouwens ook kiezen voor een uniek en opvallend meubelstuk dat de aandacht trekt in je interieur. Op die manier wordt decoratie deels overbodig voor de inrichting van je woning.

Kies voor goedkopere materialen

Natuurlijk straalt een eettafel of kast in massief hout klasse uit, en ademt een lederen stoel luxe. Maar wist je dat je vaak het onderscheid niet ziet met een meubel dat is gemaakt van spaanplaat en is afgewerkt met een laagje melamine in eikdecor, bijvoorbeeld? Of met een stoel in kunstleder? Enkel op het prijskaartje merk je een aanzienlijk verschil!

Set van 2 eetkamerfauteuils Strike - bruin