Back to school: tijd om je bureau in te richten!

Bureau inrichten
11 augustus 2021 8 view(s)

Back to school: tijd om je bureau in te richten!

Naar de lagere school

Staat je kind al te popelen om te starten in het eerste leerjaar? Dan is het een leuk idee om samen het bureau in te richten waar je kleine kapoen zijn eerste huiswerk zal maken. Om de overstap van spelen naar leren gemakkelijker te maken, kan je kiezen voor een leuk bureautje met vrolijke kleuraccenten. Want in het lager onderwijs hoeft het volgens ons allemaal zo serieus nog niet te zijn! Vul aan met een bureaustoel in een al even vrolijk kleurtje en voilà, we durven wedden dat je kind met plezier achter zijn nieuwe bureau kruipt op 1 september!

Naast kinderboekjes zal de boekenkast nu ook aangevuld worden met eerste leesboeken, schriften en handboeken. Geef alles een mooi en overzichtelijk plaatsje in een gloednieuwe boekenkast! Voel je het al kriebelen om je bureau in te richten?

Naar de middelbare school

Ook in de middelbare school maken een bureau, bureaustoel en boekenkast standaard deel uit van je bureau-inrichting. Maar misschien zijn deze wel aan een update toe… tussen het eerste leerjaar en het eerste middelbaar verandert er immers veel, en ondertussen ben je je Disney-fase en je voorliefde voor felle kleuren stilaan wel ontgroeid. “Tijd voor verandering”, horen we je al denken. En wij kunnen hier alleen maar mee instemmen!

De leerstof in de middelbare school wordt al wat zwaarder. Het is dus belangrijk dat jouw bureau je een rustige plek biedt waar je geconcentreerd kan werken. Felle kleuren ruimen dus plaats voor neutrale kleuren zoals wit en bruin. Omdat je al wat langer aan je bureau zal zitten, wint ook een comfortabele bureaustoel aan belang. En ook je boekenkast zal al wat beter gevuld raken met schoolboeken. Ben je op zoek naar een nieuwe boekenkast, denk dan zeker al even vooruit. Zie je graag een open boekenkast maar ben je niet zo’n georganiseerd type en durft er wel eens chaos te ontstaan op je bureau? Dan kies je beter voor een boekenkast met deuren waarachter je boeken netjes van het zicht onttrokken worden.

  

In deze fase van je schoolcarrière komt ook een ladeblok handig van pas. Je pennenzak raakt al wat beter gevuld, je schoolgerei wordt uitgebreid met leuke accessoires om je boeken en schriften te pimpen… al deze spullen kan je netjes binnen handbereik opbergen in een praktische ladeblok.

Op kot

Met een beetje geluk hebben je bureaumeubelen je middelbareschooltijd doorstaan en kan je ze recycleren wanneer je aan de volgende stap begint: hogere studies. Tijdens het inrichten van je kot moet je natuurlijk wel rekening houden met enkele belemmeringen. Je beschikt vaak over minder ruimte terwijl je er wel meerdere meubelen kwijt moet. Kan je je bureau van thuis niet hergebruiken, dan is een combinatiemeubel een goed idee. Denk maar aan een hoogslaper met bureau en zetelbed, bijvoorbeeld, of aan een slaapbank. Accessoires kies je dan weer op basis van hun functionaliteit. Wat dacht je van een memobord boven je bureau waarop je je lessen- en examenrooster kan ophangen

Ook aan de kleintjes hebben we gedacht

Staat jouw kleine spruit op 1 september voor de allereerste keer aan de schoolpoort? Dan is hij of zij binnenkort ongetwijfeld druk in de weer met kleurpotloden, verf, wasco’s en noem maar op. Omdat jij de eettafel liever niet besmeurd ziet, doe je er goed aan om voor jouw kindje een eigen tafeltje met stoeltjes te voorzien waar hij naar hartenlust kan tekenen en knutselen.