Hoe kies je de juiste eetkamermeubelen?

Eetkamer Selma
8 juli 2021 5 view(s)

Hoe kies je de juiste eetkamermeubelen?

Als we je vertellen dat de eetkamer een van de belangrijkste ruimtes in huis is, kijk je daar wellicht niet van op. Of je nu een avondje met vrienden of familie doorbrengt, gezelschapsspelletjes speelt met de kids of rustig de krant leest, hier wordt er echt geleefd. Daarom is het belangrijk de nodige aandacht te besteden aan de zoektocht naar de juiste eetkamermeubelen. Wij helpen je graag met enkele tips!

Kies voor een duurzame eettafel

Eettafels bestaan in verschillende vormen, afmetingen en prijscategorieën. Wat de vorm betreft, hebben alle soorten hun eigen voor- en nadelen. Ronde en vierkante eettafels zijn bijvoorbeeld heel gezellig en handig voor groepsgesprekken, omdat iedereen erbij betrokken wordt. Een traditionele rechthoekige tafel biedt je dan weer meer plaats. En een ovale eettafel combineert ten slotte de voordelen van een ronde en rechthoekige tafel. Let er zeker op dat je tafel uit duurzaam materiaal vervaardigd is en makkelijk schoon te maken is, want laat ons eerlijk zijn, je zal er af en toe op morsen... Ben jij wel te vinden voor een moderne, strakke stijl? Kies dan voor een moderne tafel met glazen tafelblad.

eettafel eetkamer

Must have: een praktisch dressoir

Een dressoir is traditioneel een lage kast die je heel wat opbergruimte biedt, bijvoorbeeld voor je servies, servetten en tafelkleden. Aangezien dit eetkamermeubel laag van vorm is, is het ideaal om vazen, fotokaders of andere decoratieartikelen op te plaatsen. Zo kan je op een laagdrempelige manier wat decoratie aanbrengen in je eetkamer. 

Vitrinekast: show them what you got

Pronken met je lievelingsdecoratie of trofeeën? Daarvoor is een vitrinekast het eetkamermeubel bij uitstek. Vitrinekasten zijn hoge kasten die grotendeels bestaan uit glas en zijn echte blikvangers in je interieur. Ze nemen bovendien minder oppervlakte in op de vloer dan een dressoir.

Dressoir Julot

Comfortabele stoelen

Bij de keuze van je eetkamerstoelen speelt comfort natuurlijk een belangrijke rol. Als je een gezellig etentje organiseert met vrienden of familie, is het de bedoeling dat iedereen de hele avond op zijn gemak kan blijven zitten. Als jouw droomstoelen er ontzettend leuk uitzien, maar best wat zachter zouden kunnen aanvoelen, dan kan je er simpelweg een sierkussentje aan toevoegen. Zo wordt het aangenamer zitten en geef je de stoelen ook nog eens een upgrade! Heb je trouwens al eens aan een zitbank gedacht? Banken zijn een origineel alternatief voor traditionele stoelen en ze ogen zeer stijlvol in je eetkamer.

Stoel Strike

Complete eetkamers

Sommige mensen houden meer van een mix van verschillende stijlen, anderen verkiezen dan weer een set eetkamermeubels van dezelfde collectie. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan zijn onze complete eetkamers iets voor jou. De sets bestaan uit een eettafel en verschillende opbergkasten en maken het jou buitengewoon gemakkelijk om jouw eetkamer samen te stellen.