Scandinavisch interieur: waar eenvoud en minimalisme heersen

Scandinavisch interieur
13 juli 2021 50 view(s)

Scandinavisch interieur: waar eenvoud en minimalisme heersen

De Scandinavische stijl is al enkele jaren enorm populair in vele interieurs. Niet verwonderlijk. Een Scandinavisch interieur staat voor rust, minimalisme en eenvoud. In tijden waarin we van hot naar her rennen en hippe termen als yolo en fomo ons naar de oren slaan, komen we graag tot rust in onze persoonlijke cocon die we thuis noemen. Om die rust te creëren, opteer je voor functionele meubelen met een minimalistisch tot soms sober design.

Wil je graag de Scandinavische stijl integreren in je woning? We sommen hieronder de voornaamste kenmerken op en zetten je zo graag op weg om volledig tot rust te komen in jouw interieur.

Natuurlijke materialen

Hout is rijkelijk voorradig in de Scandinavische landen en is daarom ook een populair materiaal in Scandinavische interieurs. We hebben het hier dan niet alleen over houten meubels, maar ook over een houten vloer. Parket oogt niet alleen heel mooi, maar geeft je interieur ook een heel warme uitstraling. Naast hout wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van andere natuurlijke materialen, zoals wol, vilt en dierenvachten om de woning verder aan te kleden.

Lichte kleuren

Natuurlijke materialen en lichte kleuren vullen elkaar mooi aan. Wit voert de boventoon en wordt aangevuld met grijs, natuur- en pasteltinten. De keuze voor lichte kleuren in een Scandinavisch interieur ligt voor de hand: in de Scandinavische landen is het doorgaans vroeg donker. Met lichte kleuren wordt het daglicht optimaal benut. Om de woning ’s avonds te verlichten, wordt er gebruik gemaakt van enkele stijlvolle lampen met minimalistische vormgeving.

Buffetkast Göteborg

Een minimum aan accessoires

Een minimalistisch en rustgevend interieur impliceert een minimum aan accessoires. Kies voor enkele opvallende accessoires en laat deze alle aandacht naar zich toe trekken. Ook hier geldt weer: ga voor natuurlijke materialen zoals een houten krukje of een schapenvacht of wollen plaid op de bank.

Retro meubelen

Is het je ook al opgevallen dat een retro en een Scandinavisch interieur vaak wat van elkaar weg hebben? Dat komt omdat retro meubelen het enorm goed doen in een Scandinavisch interieur. Scandinavische meubels hebben vaak slanke, schuine pootjes die zo typisch waren voor de jaren ’50. Hou je van retro én van de Scandinavische stijl? Wel, je hoeft helemaal niet te kiezen, je kan het gewoon allebei integreren in je interieur!