Hoge kasten

Een hoge kast is ontzettend handig, omdat je maximaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Bij Emob vind je voor elke ruimte in huis een mooie kast. Bekijk hieronder ons assortiment en vind de perfecte kast voor jou.

We kunnen geen producten vinden die aan de selectie voldoen.

Hoge kast kopen? 

Zoek jij een hoge kast voor jouw woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer of kantoor? Bij Emob vind je voor elke ruimte in huis een mooie kast. Een hoge kast is ontzettend handig, omdat je maximaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Hierdoor heb je op een relatief kleine oppervlakte veel extra opbergruimte. Met een lage kast heb je maar één laag waarin je spulletjes opbergt, met een hoge kast heb je al snel twee of meer lagen.

Naast de opbergruimte biedt een hoge kast nog veel meer. Zo kan het je woning een andere dimensie en stijl geven. Of het nu in de slaapkamer, woonkamer, keuken of badkamer staat. De opbergkasten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals massief hout, multiplex of MDF. Ook qua kleur en design heb je keuze uit veel modellen.

Tips voor het kopen van een hoge kast

Voor iedereen heeft het woord “hoog” een andere betekenis. Gelukkig vind je met het filter “hoogte Product - cm” een kast met de voor jou ideale hoogte. Tip: meet voor de aanschaf van een nieuwe kast altijd de hoogte van het plafond op. Zo weet je zeker dat de desbetreffende kast mooi past. Daarbij moet je ook rekening houden met deuropeningen en andere obstakels die in de weg kunnen staan. 

De afmetingen van de kast zijn belangrijk, maar ook welk materiaal je kiest heeft invloed op de uitstraling. De meeste hoge kasten in ons assortiment zijn gemaakt van hout, maar er zijn er ook van metaal of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te kiezen voor het juiste materiaal voor jouw behoeften. 

Soorten hoge kasten

In het assortiment van Emob vind je allerlei soorten hoge kasten. Wat dacht je van bijvoorbeeld hoge vitrinekastenbuffetkastenwandkasten en kleerkasten. Tevens kan je kiezen voor een open kast of een kast met deurtjes of schuifdeuren. Deze hoge kasten zijn verkrijgbaar met een hoogte van 1 meter tot maar liefst 2,35 meter. Hierbij heb je de keuze uit allerlei kleuren en stijlen, zoals industrieel, landelijk of modern. De volgende hoge kasten in ons aanbod zijn erg populair. 

Smalle hoge kast voor de badkamer

De ruimte in de badkamer is vaak relatief beperkt. Om toch veel opbergruimte bij de hand te hebben, kiest men vaak voor een smalle, hoge badkamerkast. Zo'n kast wordt ook wel een kolomkast genoemd. 

Hoge schoenenkasten

Ook zijn hoge schoenenkasten erg populair. Bijvoorbeeld om ruimte te besparen in de gang. Ook zijn de hoge schoenenkasten erg populair bij mensen die veel paar schoenen, laarzen en sneakers bezitten. Een goed voorbeeld zijn de schoenkastmodules.

Hoge kast voor de woonkamer

In de woonkamer is het vaak handig om veel opbergruimte tot je beschikking te hebben. Een hoog dressoir is bijvoorbeeld perfect om servies, boeken of andere spullen op te bergen. Extra opbergruimte in de woonkamer creëer je dus in een handomdraai met een hoge woonkamerkast. Zo bieden wij de volgende producten aan:

Wil je jouw kast nog hoger maken? Goed nieuws, voor diverse kasten zijn namelijk opzetkasten beschikbaar. Deze vind je eenvoudig door te zoeken op 'Opzetkast'.