Haal het maximum uit je woning met multifunctionele meubelen

Multifunctioneel bed Space Up
9 juli 2021 61 view(s)

Haal het maximum uit je woning met multifunctionele meubelen

Een huis of appartement huren of kopen wordt steeds duurder. Waar je vroeger een ruime woning vond voor een betaalbare prijs, krijg je nu voor hetzelfde geld heel wat minder oppervlakte. Bij het inrichten van je stekje is de kunst dan ook om creatief om te springen met de meubelen die je hebt. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor multifunctionele meubelen die, zoals de naam het al zegt, verschillende functies combineren. We lichten er in deze blogpost graag enkele voor je uit, zodat je de beschikbare oppervlakte in je woning optimaal kan benutten!

In de woon-/eetkamer

We kunnen wel stellen dat de woon- en eetkamer de plaats is in huis waar we het meeste tijd doorbrengen. Het is dan ook belangrijk dat je er volledig tot rust kan komen en niet het gevoel hebt dat je amper kan bewegen of de meubelen op je afkomen. De woonkamer is dus de plaats bij uitstek om multifunctionele meubelen te integreren. Wat dacht je van een buffetkast die je indien gewenst ook als bureau kan gebruiken?

Wie het liever wat kleinschaliger houdt, kan beginnen met een salontfafel die ook dienst doet als tijdschriftenrek. Of wat dacht je van een decoratieve sokkel om je mooiste beeldje tentoon te stellen, maar dat je tegelijkertijd ook kan gebruiken als opbergkastje?

Salontafel met magazinehouder

In de slaapkamer

Het is soms al een hele opgave om een tweepersoonsbed, 2 nachtkastjes en een kleerkast in een slaapkamer te krijgen, laat staan dat er nog plaats is voor een commode. Vooral kotstudenten of wie in een studio woont, wordt vaak geconfronteerd met plaatsgebrek in de slaapkamer. Maar geen nood, we zouden Emob niet heten als we hiervoor geen oplossing zouden aanreiken. Zo hebben we in ons assortiment het bed Space Up, dat een tweepersoonsbed combineert met een dressing.

Bed space up

Wie het graag wat compacter houdt, kan ook kiezen voor een slaapbank. Overdag beschik je over een sofa waarop tot 3 personen kunnen plaatsnemen, ’s avonds vorm je de bank in geen moeite om tot een comfortabel bed.

Slaapbank

In de badkamer

Ook in de badkamer kan het soms een uitdaging vormen om voldoende opbergruimte te creëren. Een wastafel, een bad en/of douche, eventueel een toilet en dan nog eens een opbergkast, je zou het voor minder Spaans benauwd krijgen in zo’n kleine ruimte. Om wat plaats te besparen in de badkamer, kan je kiezen voor een spiegelkast. Zo’n meubel combineert een spiegel en een opbergkastje en hang je op boven je wastafel. En door in de hoogte te werken, bespaar je nog eens extra plaats.

Badkamer Kornel

In het bureau

Heb je het geluk een aparte ruimte te kunnen inrichten als bureau? Ook voor deze ruimte in huis bestaan er heel wat multifunctionele meubelen. Zo heb je bijvoorbeeld bureaus die je meteen ook kan gebruiken als opbergrek. Wanneer je het bureau in een hoek of tegen een muur plaatst, verlies je weinig plaats terwijl je toch over heel wat opbergruimte én een comfortabel werkvlak beschikt.

Modulair bureau Works