Enkele ideeën voor de inrichting van een meisjeskamer

Enkele ideeën voor de inrichting van een meisjeskamer
9 juli 2021 12 view(s)

Enkele ideeën voor de inrichting van een meisjeskamer

De kamer van jouw dochter inrichten, het is niet altijd een gemakkelijke opgave. Want veel meisjes willen graag een kamer die hun persoonlijkheid weerspiegelt en waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. Onze tip? Luister naar jouw dochter en kom zo te weten welke stijl ze wil uitgaan. Speels? Sportief? Dromerig? Prinsesachtig? Met haar mening in het achterhoofd kan je eigenlijk geen foute keuzes maken.

We geven je graag wat inspiratie mee om de meisjeskamer in te richten met de leukste meubels. Daarnaast kan je de kamer personaliseren met enkele muurtekeningen, hanglampen, muurstickers... 

Scandinavisch geïnsipireerd

De Scandinavische stijl is een uitstekende keuze om de meisjeskamer in te richten. De strakke vormgeving van de meubels straalt rust uit, waardoor je dochter heerlijk kan ontspannen na een vermoeiende schooldag. Witte meubels worden aangevuld met accessoires in pasteltinten en houtaccenten.

Gustaf kinderkamer

Prinsessenkamer

Is je dochter helemaal fan van roze en prinsessen? Dan is een kinderkamer die volledig is ingericht in prinsessenthema ongetwijfeld een voltreffer. Hou je het liever iets discreter? Dan is een hemelbed met enkele romantische details een prima keuze. Werk het geheel af met een paar leuke decoratiespullen en je dochter zal in de wolken zijn met haar nieuwe kamer!

Hemelbed Amori

Enkele tips

  • Tijdens het inrichten van een meisjeskamer kan het verleidelijk zijn om je helemaal te laten gaan in rozetinten. Heel leuk voor kleuters, maar jonge tieners zijn hiermee misschien minder fan van. Om te vermijden dat je na enkele jaren helemaal opnieuw moet beginnen, kies je best voor een neutrale, tijdloze basislook. Witte meubelen zijn altijd een goede keuze en kan je combineren met welke kleur je maar wilt. 
  • Selecteer een kleurenpalet. Of je nu gaat voor roze, pastel of mint, het is altijd een goed idee om op voorhand te kleuren vast te leggen. Zo kan je achteraf gericht op zoek gaan naar accessoires die complementair zijn met het kleurenpalet in de meisjeskamer en voorkom je een bonte mix van kleuren.
  • Thema's als de jungle, zwart-wit, dieren... doen het altijd goed in een meisjeskamer en kan je laten terugkomen in diverse accessoires: op een accentmuur met bv. kinderbehang, in het beddengoed, verlichting... Het is een leuke en budgetproof manier om de meisjeskamer in te richten!