Vintage lampen voor een trendy interieur

Hanglampen
7 juli 2021 4 view(s)

Vintage lampen voor een trendy interieur

Bij de inrichting van je woning is het belangrijk om ook de nodige aandacht aan de verlichting te schenken. Het is vanzelfsprekend dat verlichting een praktische functie heeft, bijvoorbeeld om ’s avonds nog eens in een tijdschrift te bladeren in je gezellige leeshoekje of wanneer je â€™s nachts moet opstaan. Maar de juiste verlichting is ook cruciaal om je interieur volledig tot zijn recht te laten komen. Met verschillende lampen en lichtinvallen kunnen bepaalde kleuren er namelijk volledig anders uitzien, dus speel met het licht en ontdek de mogelijkheden! Je creëert er bovendien gezelligheid en warmte mee in huis. Wil jij scoren met trendy verlichting? Kies dan voor vintage lampen.

Kenmerken van vintage lampen

Vintage lampen zijn gebaseerd op de stijl van de jaren 50, 60 en 70 en nu zijn deze sfeermakers helemaal terug! Typisch voor vintage lampen is dat ze vaak een minimalistisch design hebben. Geen bombastische kroonluchters dus, wel hanglampen aan een lang snoer, retro wandlampen of elegante staande leeslampen. De lampenkappen hebben vaak geometrische vormen. Mix trouwens gerust vintage met een industriële stijl door bijvoorbeeld voor een stoere driepoot lamp te kiezen.

Vintage hanglamp Thor

Daarnaast typeren retro lampen zich ook door hun warme kleuren, zoals koper, bruin, rood of natuurlijke tinten. Werk af met een retro ledfilament voor een geslaagd geheel.

Vintage meubels

Ben je helemaal verkocht aan de vintage lampen? Dan ben je vast benieuwd welke meubels hier perfect bij passen. In de woonkamer kan je makkelijk een retro look creëren met een vintage zetel of vintage fauteuils. Ga bijvoorbeeld voor gecapitonneerde meubels met schuine houten pootjes. Daarnaast is een dressoir heel handig als extra opbergmeubel. Om de gewenste vintage look te creëren, kies je voor een lage en brede houten kast die rust op pootjes. Werk het geheel vervolgens af met een salontafel en bijzettafeltjes uit hout. Vaak leunen de Scandinavische stijl en de vintage stijl trouwens dicht bij elkaar aan, dus een tafeltje met Scandinavisch design past ook perfect bij deze stijl!

Voor de eetkamer kom je heel origineel uit de hoek als je stoelen kiest die bekleed zijn met vintage patchwork. In combinatie met houten poten is de look helemaal af! Al deze natuurlijke houttinten geven je woning bovendien een ontzettend warme uitstraling.