Swipe to the left

Tips voor een opgeruimde kledingkast

Afdrukken
Door Ellemijn Van Puymbroeck 6 februari 2018 1888 keer bekeken Geen reacties

De shopping queens onder ons zullen het wel herkennen: een kledingkast die langs alle kanten uitpuilt. Het kan pijn doen, maar soms is het echt wel nodig om wat plaats vrij te maken in je kast. Gooi nu niet overhaast de helft van je garderobe weg, maar denk vooral aan manieren om alles beter te organiseren. Hoe pak je dat nu slim aan? Wij delen graag onze tips met jou!

Werk per seizoen

Een eerste en misschien wel de belangrijkste tip: scheid je winter- en zomerkleren! De kledij die je niet meer nodig zult hebben in dit seizoen stop je in dozen en plaats je bijvoorbeeld op zolder, in de logeerkamer of in een andere kamer die weinig gebruikt wordt. Zo blijft er veel meer plek over voor de kleren die je écht nodig hebt op dit moment.


Veel kleren = sorteren!

Zorg ervoor dat je sorteert per type kledingstuk. Mandjes zijn ook absolute aanraders, je kan er namelijk al je kleine accessoires (riemen, dassen of handschoenen) netjes in opbergen. En een kleerkast met een lade is ideaal voor je ondergoed en sokken bijvoorbeeld. Geloof ons, je zal er heel wat tijd mee winnen! 's Ochtends heen en weer rennen en haastig je kledij bij elkaar sprokkelen, het wordt allemaal verleden tijd. You're welcome ;)


Tijd voor een nieuwe kleerkast?

Is jouw kledingkast nu echt wel te klein geworden? Of heeft-ie zijn beste tijd ondertussen gehad? Hoog tijd voor een nieuwe (ruime!) kast. We hoeven je niet te vertellen dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Wil jij een kledingkast met of zonder spiegel? Hoeveel deuren moet de kast hebben? Zoek je een kleerkast met een lade? Die vragen helpen je al een heel eind vooruit. Als we je een tip mogen geven, kies dan voor een model met schuifdeuren om wat plaats te besparen in je slaapkamer. Die draaien namelijk niet open en nemen dus veel minder ruimte in.

Vul aan met een commode

Is jouw kleerkast al piekfijn georganiseerd en nog niet aan vernieuwing toe, maar heb je nog steeds niet genoeg plek om al je kledij te bewaren? Een tweede kleerkast is er misschien wat over, niet? Dan kan je gewoon een commode toevoegen aan je slaapkamer. Een extra opbergmeubel met handige lades komt altijd van pas in de slaapkamer. Zo geef je je pyjama’s en andere kledingstukken die makkelijk op te vouwen zijn een mooi plekje. En niet te vergeten: je kan er leuke decoratie op uitstallen!

Originele alternatieven

Er zijn natuurlijk heel wat alternatieven om je garderobe netjes bij te houden. Wil jij graag je mooiste kledingstukken in de kijker zetten? Kies dan voor een groot kledingrek of voor hangroedes. Zo kan je jouw persoonlijke collectie mooi etaleren en tegelijk een duidelijk overzicht bewaren. Ten slotte zal een grote inloopkast de harten van echte fashionista’s sneller doen slaan. Wat kies jij?