Jeugdkamer inrichten: enkele tips

Jeugdkamer inrichten: enkele tips
9 juli 2021 2 view(s)

Jeugdkamer inrichten: enkele tips

Toegegeven, een jeugdkamer inrichten is niet altijd vanzelfsprekend. Soms is de ruimte eerder beperkt of moeten broers of zussen een slaapkamer delen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn met enkele creatieve oplossingen. Met een slimme inrichting kan je toch die droomkamer geven aan jow kinderen. We geven je met plezier enkele populaire tips om de indeling van jouw jeugdkamer aan te pakken.

Kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer inrichten vergt wat handigheid. Een halfhoogslaper met bureau en opbergruimte kan een praktische optie zijn om plaats te besparen in de jeugdkamer, er worden immers meerdere meubels gecombineerd tot 1 geheel. Er zijn modellen waarbij je het bureau onder het bed kan schuiven, waardoor je weer wat plaats wint in de kamer. Ook halfhoogslapers met geïntegreerde commode of legplanken zijn een populaire keuze. Daarop kan je meteen schoolboeken en tal van andere spullen opbergen.

Halfhoogslaper Upside Down

Of had je al eens gedacht aan een hoogslaper? Doordat je in de hoogte slaapt, kan de ruimte onder het bed naar wens ingericht worden: als studeerplek, opbergruimte of plekje om te chillen. Sommige hoogslapers hebben zelfs een geïntegreerde dressing! 

Hoogslaper Beau

Zoals je merkt, hoeft een kleine jeugdkamer helemaal geen probleem te vormen om in te richten. Er zijn tal van oplossingen op maat van elke ruimte.

Gedeelde jeugdkamer

Delen jouw kinderen een kamer? Zolang iedereen zijn eigen plekje heeft, vinden kinderen het vaak helemaal niet erg om hun kamer te delen met broer of zus. En dat kan perfect met een stapelbed, waarbij elk kind zich gemakkelijk even kan afzonderen wanneer het nodig is. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met verschillende opbergvakken per bed, zodat ze elk hun favoriete spullen bij de hand hebben en hun slaapplekje kunnen personaliseren. Het enige nadeel aan een stapelbed? De strijd om wie bovenaan zal slapen...

Stapelbed Geschke

Hippe kinderkamer

Wil je een jeugdkamer creëren met net dat tikkeltje extra? Wat dacht je van een bedhuisje, een hemelbed of een boomhutbed om in te slapen? Succes gegarandeerd! Werk af met leuk beddengoed en enkele trendy accessoires voor een geslaagd geheel.

Huisbed Dallas