Swipe to the left

De jeugdkamers van tegenwoordig!

Afdrukken
Door Emob 26 mei 2016 1840 keer bekeken Geen reacties

Ieder kind wil graag zijn of haar eigen persoonlijke ruimte waar ze zich het best bij voelen. Daarom is de juiste inrichting van een kamer een erg belangrijk deel in het leven van een kind. Je kan altijd de juiste combinatie van spullen uitzoeken. Zo kan je de ruimte perfect inrichten naar de zin van jouw kind. Niet meteen zeker wat er van een gewone kamer nu echt ideale jeugdkamers maakt? Dan ontdek je hier alvast enkele tips.

Het juiste bed

Een kamer is geen slaapkamer zonder een bed. Ook is het bed niet alleen belangrijk om een slaapkamer te maken. Het is ook belangrijk omdat jouw zoon of dochter er een groot deel van zijn of haar leven in zal doorbrengen. Zowel wakker als slapend.

Jong en iets ouder

Als je op zoek bent naar een kamer voor zoon- of dochterlief speelt de leeftijd een belangrijke rol. Een tiener van 13 jaar zal waarschijnlijk niet meer zo happig zijn om de nachten door te brengen in een autobed. Op deze leeftijd willen ze toch al wat serieuzer voor de dag proberen komen. Voor hen is een meer standaard één- of tweepersoonsbed dus een goeie keuze.

Voor de jongere leeftijdscategorie mag hun bed al wat speelser zijn. Een bed waar ze ook nog kunnen in spelen klinkt dus ideaal. Een boomhutbed is daar een goed voorbeeld van. Met dit soort bed zal het moeilijk zijn om je bengel er van weg te krijgen. Welke jongen droomt er niet van een bomhut? En dat dan nog in zijn eigen kamer! Voor de meisjes is een hemelbed de droom. Door de gordijntjes te sluiten creëert ze ook haar eigen kleine wereldje.

silverstone autobed - roodkinderbed infinity - koffiehemelbed marokko - wit en paarslaag boomhutbed - white wash

Slapen in de hoogte

Heel wat kinderen zijn volledig weg van een hoogslaper of het bovenste deel van een stapelbed. Voor één simpele reden. Niet zo dicht bij de vloer moeten slapen. De vloer is lava, weet je nog? Natuurlijk mogen ze wel geen last hebben van hoogtevrees. In de hoogte slapen is niet ideaal wanneer je de volgende morgen niet meer naar beneden durft. Een stapelbed vormt hier niet meteen een probleem. Zolang het kind op het onderste deel slaapt. Daarbij is er altijd plaats voor dat vriendje of vriendinnetje dat eens blijft slapen.

stapelbed clair - witHoogslaper Lena wit

Plaats genoeg

Natuurlijk is een bed niet het enige meubelstuk dat thuishoort in jeugdkamers. Onder andere een kleerkast, een bureau en een nachtkastje zijn niet weg te denken uit de meeste slaapkamers. Ze zorgen voor een goede invulling van plaats, maar ze hebben ook elk hun praktisch nut. Spullen en kleren opbergen en huiswerk maken, een makkie wanneer een kind zich helemaal goed voelt in zijn of haar kamer.

kleerkast Tucson - 3 deurennachtkastje charlyhoekbureau diego - wit

Een kamer in een thema

Een jeugdkamer kan je perfect volgens een bepaald thema inrichten. Wanneer je bijvoorbeeld “oceaan” als thema kiest, dan mag het dekbedovertrek zeker niet uit de boot vallen. Met de juiste inrichting zal je kind iedere nacht opnieuw naar dromenland varen.

Is het samenstellen van een kamer niet meteen jouw ding? Niet getreurd, bij Emob zijn verschillende complete kamers beschikbaar. Daar moet je enkel je voorkeur uit kiezen en je bent vertrokken!

Posted in: Baby & kind