Swipe to the left

How to: een industriële eetkamer inrichten

Afdrukken
Door Emob 29 januari 2018 728 keer bekeken Geen reacties

Ben je helemaal gewonnen voor de industriële stijl? Dan moet je deze absoluut ook doortrekken in de eetkamer. De eetkamer is namelijk de centrale plek in huis, waar je samen met familie en vrienden gezellige momenten beleeft. De stijl en de sfeer van je eetkamer bepaalt dus ook voor een groot deel de stijl van de rest van je woning. Weet je niet goed waar begonnen om een industriële eetkamer te creëren? Met onze tips zetten we je graag op weg!

De basics: meubels met een industriële toets

We beginnen met de basis: meubels met een industriële toets die meteen de juiste toon zetten in de eetkamer. Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de materialen waaruit die meubelen gemaakt zijn. Met een combinatie van metaal en hout zit je altijd juist. Het kille metaal en het warme hout brengen elkaar mooi in evenwicht en zorgen voor een industriële en toch warme, uitnodigende sfeer, precies wat je zoekt in de eetkamer!

De eettafel & stoelen

Met dit in het achterhoofd, gaan we op zoek naar een eettafel met metalen frame en een houten tafelblad. Traditionele poten worden vervangen door een uniek(er) frame. Wat dacht je bijvoorbeeld van eettafel Multis, die met haar houten tafelblad en geometrische stalen poten de blikvanger wordt in jouw eetkamer? Ook eettafel Alec mag gezien worden. Deze tafel integreert zich perfect in zowel een industriële als moderne eetkamer. Wie helemaal gewonnen is voor de industriële stijl, zal ongetwijfeld zijn hart verliezen aan eettafel Glymur.

Eettafel Multis walnoot Eettafel Alec Eetkamer Glymur


Een ander materiaal dat de industriële sfeer uitademt, is beton. Moeilijk te integreren in je eetkamer, zeg je? Dan laten we je graag kennismaken met eettafel Delta. Met haar pure design, zwarte poten en tafelblad in betonlook laat ze jouw eetkamer in de industriële sfeer baden. Een echte aanrader!

Eetkamer Delta

Het is uiteraard de bedoeling dat je eetkamerstoelen in harmonie zijn met jouw eettafel en dus ook dezelfde stijl volgen. Absolute toppers zijn kuipstoelen met schuine, metalen pootjes. De ideale mix van stijl en comfort! Hieronder zie je een selectie van de Ralf-collectie. Meer kleurencombinaties en overige uitvoeringen vind je in onze shop!

Kuipstoel Ralf zwart

Dressoir & buffetkast

Een complete eetkamer bestaat naast een eettafel doorgaans ook uit een dressoir en een buffetkast. Ook hier geldt opnieuw de winnende combinatie van metaal en hout, of kan je opnieuw kiezen voor een meubel in betonlook. Omdat we in een industriële eetkamer de regels wel eens graag aan ons laars lappen, stellen we je graag een opbergrek met industriële toets voor als alternatief voor de klassieke buffetkast.

Opbergrek Celbridge Opbergrek Thinh

Industriële verlichting

Een industriële eetkamer heeft natuurlijk ook nood aan verlichting in dezelfde stijl. Echte toppers zijn fabriekslampen die je boven de eettafel hangt. Ook hier is metaal opnieuw van de partij. Wat dacht je van onderstaande pareltjes om je eettafel te verlichten? Ook een industriële tafellamp op je dressoir vormt een mooie aanvulling op jouw eetkamer en zorgt voor wat extra sfeerverlichting. Ideaal tijdens een romantisch dinertje!

Hanglamp Industry Hanglamp Straight 6 lampen

Hanglamp Straight 3 lampenTafellamp CopperPosted in: Interieur