Swipe to the left

Geniet van de rust in een landelijke slaapkamer

Afdrukken
Door Emob 23 januari 2018 1748 keer bekeken Geen reacties

We houden er toch allemaal van om eropuit te trekken naar het platteland en te genieten van de stilte en de mooie uitzichten, niet? Even de drukte en de stress van de stad inruilen voor kalmte, rust en gezelligheid. Maar helaas is het niet evident om permanent op het platteland te wonen. Daarom wordt een landelijk interieur in de stad steeds populairder. Inderdaad, je kan dus gewoon zelf je eigen landelijke stijl creëren in huis, zo hoef je niet meer naar het platteland te reizen om te kunnen ontsnappen aan een stressvolle omgeving. In dit artikel geven we enkele nuttige tips mee voor de inrichting van een landelijke slaapkamer.

Welke kleuren gebruik je?

Begin met de kleur van de muren te bepalen. Aangezien je slaapkamer een plek is waar je volledig tot rust wilt komen, kies je best voor de basiskleuren grijs, wit, beige of bruin. Die neutrale kleuren zorgen voor een serene sfeer en zijn bovendien tijdloos. In een landelijke slaapkamer worden ze vaak gecombineerd met warme kleuren, zoals okergeel of olijfgroen. Je kan kleurelementen toevoegen in de vorm van decoratie, maar je kan ook perfect kiezen voor een accentmuur.

Natuurlijke materialen

Hout, hout en nog eens hout. Het populaire materiaal is altijd een succes, in eender welke stijl. In een landelijke slaapkamer mag het dus ook niet ontbreken. Een parket past bijvoorbeeld perfect binnen een landelijk interieur en straalt meteen warmte uit. Een vloer uit steen is ook een uitstekende keuze. Kies robuuste houten meubels uit, waarbij de natuurlijke vorm van het hout duidelijk terugkomt in het ontwerp. Combineer ze met landelijke white wash meubelen voor een zachter geheel.


Slapen in landelijke stijl

Het belangrijkste meubel in de slaapkamer is zonder twijfel het bed. Kies voor een bed met een sierlijk uitgesneden houten hoofdbord of een gecapitonneerd hoofdeinde. Het juiste bedlinnen is bovendien cruciaal voor een geslaagde landelijke look. Ga voor lichte kleuren en gebruik niet te veel prints. Wat je wel in overvloed mag gebruiken, zijn zachte kussentjes en plaids. Zo maak je van je bed een superknus en romantisch plekje.

Rustieke decoratie

Om een elegante en charmante landelijke slaapkamer te creëren, is het belangrijk dat je die op de juiste manier aankleedt. Denk aan nostalgische accessoires, zoals fotokaders, aardewerk of oude meubeltjes. Om de slaapkamer een warm gevoel te geven, is een vloerkleed een absolute must have. Het is ook altijd leuk om dierenhuiden toe te voegen. De echte sfeermaker die je niet mag vergeten, is natuurlijk de verlichting. Heb je het graag wat extravagant? Dan kan een luchter een prachtige aanvulling zijn in je landelijke slaapkamer. Voor een ingetogener effect kies je bijvoorbeeld voor een hanglamp en leuke wandlampjes voor aan de muur boven het bed. Als je de lampen kunt dimmen, is dat zeker een pluspunt. Werk het geheel ten slotte af met wat kaarsjes hier en daar, zo ontstaat de landelijke slaapkamer van jouw dromen!


Posted in: Interieur