Baby lakens

Babylakens: prima alternatief voor de slaapzak

Wanneer je baby slaapt, is het belangrijk dat hij het lekker warm heeft. Met een babylakentje kan je alle kanten uit, afhankelijk van de temperatuur in de slaapkamer en de dikte van de kleertjes. Is je kindje goed ingeduffeld of is de temperatuur in de kamer redelijk hoog? Dan is een lakentje voldoende om je baby toe te dekken. Kan hij nog wat extra warmte gebruiken, dan combineer je het laken gewoon met een extra dekentje. Een lakentje is op die manier een perfect alternatief voor de slaapzak!

Let er tijdens het toedekken van je kindje steeds op dat je baby met zijn voetjes tegen het voeteneinde van het babybed ligt en stop het laken altijd stevig onder de matras. Zo kan je kindje tijdens zijn slaap niet onder het laken geraken.

Laken of dekbedovertrek?

Wat is nu precies het verschil tussen een laken en een dekbedovertrek? Een dekbedovertrek heeft onderaan een opening waarin je een dekbed kan stoppen. Een laken heeft dit niet. Vooral in het eerst levensjaar is een laken een goede keuze. Een dekbed is namelijk te warm voor een baby’tje. Je kiest dus best voor ofwel een slaapzak, ofwel voor een laken eventueel in combinatie met een deken. Ook als je kindje niet graag onder een dekbed slaapt of als de temperatuur durft te schommelen in de kamer is een laken een prima oplossing.

Uiteraard kan je ook vanaf de geboorte al een dekbedovertrek gebruiken. Je laat er dan gewoon het dekbed uit en gebruikt het het eerste jaar als lakentje. Zo geniet je langer van je aankoop.

Ontdek ons assortiment babylakentjes

In ons assortiment ontdek je heel wat babylakentjes met kussensloop. Let wel: laat je kindje pas vanaf 2 jaar op een hoofdkussen slapen om verstikking te vermijden. Je vindt hier lakentjes in neutrale kleuren met subtiel kleuraccent maar ook felle prints zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo dient een lakentje niet alleen om je kindje warm te houden tijdens dutjes, maar ook als extra decoratief element om de kamer aan te kleden.